• Imprimeix

Llengua i empresa

rosa taronja. Foto: _Nur

Les empreses disposen de diverses eines i informació sobre recursos útils per treballar en català i que permeten resoldre tota mena de dubtes lingüístics. En aquest apartat us n'oferim les més importants, ofertes per la Direcció General de Política Lingüística.

Des d'aquí també podeu accedir als cercadors gratuïts de traductors i intèrprets jurats, i d'empreses i professionals de la llengua, així com a diversos traductors automàtics de català i occità i als qüestionaris gratuïts per a fer la diagnosi de la situació lingüística de la vostra empresa i millorar-ne l'ús del català.

Cercador d'empreses

L'Administració posa a la vostra disposició un cercador gratuït en línia que ofereix informació i les dades de contacte de les empreses i professionals que ofereixen serveis lingüístics en català:

  • Correcció de textos orals i escrits en llengua catalana.
  • Traducció del català a altres llengües i d'altres llengües al català.
  • Traducció i localització de programes informàtics.
  • Interpretació del català a altres llengües i d'altres llengües al català.
  • Equips d'interpretació simultània.

Podeu restringir la cerca per tipus de servei lingüístic i zona geogràfica.

D'altra banda, els professionals i les empreses que ofereixen serveis lingüístics en català poden demanar a la Direcció General de Política Lingüística que els inclogui en el cercador.

Traductors i intèrprets jurats

A més del cercador d'empreses i professionals de la llengua, podeu consultar la relació de persones inscrites al Registre de professionals de la traducció i la interpretació jurades de la Direcció General de Política Lingüística que han donat el seu consentiment per fer públiques les dades de contacte i les professionals (llengua i modalitat).

Optimot

L'Optimot és un cercador d'informació lingüística gratuït que us ajuda a resoldre dubtes sobre la llengua catalana. Quan les opcions de cerca que ofereix no resolen el vostre dubte, podeu accedir a un servei d'atenció personalitzada.

Informació relacionada

Parla.cat

Espai virtual d'aprenentatge que posa a l'abast de tothom materials didàctics per aprendre la llengua catalana. La proposta formativa que ofereix Parla.Cat s'organitza en quatre nivells d'aprenentatge: bàsic, elemental, intermedi i suficiència.

Hi ha dues modalitats d'aprenentatge, la modalitat lliure i la modalitat amb tutoria. La lliure, ofereix materials gratuïts i de lliure accés, cosa que permet l'aprenentatge totalment autònom. Pel que fa a la segona, compta amb el suport d'un tutor i és de pagament. La modalitat de tutories és gestionada pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i l'Institut Ramon Llull.

Les empreses que estiguin interessades en l'organització de cursos específics tutorats per professorat del CPNL, poden adreçar-se a la direcció General de Política Lingüística o al CPNL.

Traductors gratuïts

Les noves tecnologies han fet possible l'aparició de traductors automàtics molt útils en la traducció de textos i que poden ajudar-nos a resoldre dubtes lingüístics relativament senzills. Amb tot, hem de tenir en compte que sempre és aconsellable una revisió posterior de les traduccions automàtiques.

En aquest context, la Generalitat posa a la vostra disposició un web amb informació i accés a recursos gratuïts de traducció automàtica en línia que us permetran traduir entre el català i altres llengües. Dóna accés, també, al traductor automàtic de l'occità de la Generalitat de Catalunya, que funciona per als parells de llengües següents: català-occità, occità-català, català-occità aranès, occità aranès-català, castellà-occità, occità-castellà, castellà-occità aranès i occità aranès-castellà.

clau tornavis teclat

Informació relacionada

Llenguatest

Llenguatest Consum

El codi de Consum de Catalunya reconeix drets específics en matèria de llengua als consumidors i usuaris i, per garantir-ne l'exercici, estableix obligacions per a les empreses que presten serveis o ofereixen béns a Catalunya. Podeu comprovar si la vostra empresa està al dia a través d'un test autodiagnòstic gratuït.

Informació relacionada

Data d'actualització:  14.01.2019