• Imprimeix

La Finestreta Única Empresarial present al BIZBARCELONA, el saló dels emprenedors, les PIME i l'economia social

La Finestreta Única Empresarial (FUE), el punt de referència únic dels empresaris, emprenedors i intermediaris en la seva relació amb l'Administració serà present a l'estand que el Departament d'Empresa i Coneixement ha instal·lat al BIZBARCELONA, que se celebra el 31 de maig i l'1 de juny a la Fira de Barcelona.

31/05/2017 10:05
BIZBARCELONA stand
BIZBARCELONA

La Finestreta Única Empresarial (FUE) ofereix atenció presencial a les Oficines de Gestió Empresarial (OGE) i als ajuntaments adherits (96% del territori). També ofereix en línia a través de Canal Empresa, el portal web des d'on els professionals i empreses poden fer totes les gestions necessàries per a desenvolupar la seva activitat, amb independència de l'Administració responsable del tràmit corresponent.

D’ençà de l'inici del Pla de la Finestreta Única Empresarial l’any 2011, la FUE ha anat ampliant el seu catàleg de tràmits, passant dels 145 inicials a gestionar-ne actualment 524:  

  • 9 tràmits corresponen a l’administració general de l’Estat: sobretot els de forma jurídica, alta d’autònoms i constitució de societat, així com els de marques i patents.  
  • N’hi ha 498 que corresponen a la Generalitat. Es tracta de tràmits molt diversos, en funció del sector, i que només afecten les empreses d’aquell sector en concret (turisme, òptiques, agrícoles, etc...). És a dir, afecten la regulació de l’activitat. Tot i que s’han simplificat i se n’han eliminat molts, la diversitat de les activitats no permet, de moment, reduir aquesta part.  
  • Finalment, la FUE incorpora 17 tràmits de l’àmbit municipal, que tenen molta repercussió perquè van lligats a l’establiment de l’activitat, a la seva ubicació en un territori i afecten a la pràctica totalitat de les activitats econòmiques. 

Des que es va posar en funcionament, a mitjan 2013, s’han fet a través de Canal Empresa més d’un milió de tràmits d’activitats.

MÉS INFORMACIÓ

Consulteu el programa de conferències i activitats del BizBarcelona 2017.

  • Cerca guiada de tràmits

    La FUE us ofereix la Cerca guiada de tràmits, una eina gratuïta en línia que informa dels tràmits que cal fer segons l’activitat econòmica que es vol iniciar i l’ajuntament on es vol iniciar.

    A partir del tipus d'activitat i la ubicació, l'eina genera una sessió de preguntes que cal respondre. El resultat del qüestionari és un informe detallat dels tràmits, l'ordre en què s'han de fer, el lloc, els requisits, els documents necessaris i les taxes que cal pagar.