• Imprimeix

La Finestreta Única Empresarial de la Generalitat és reconeguda com a Bona Pràctica europea i opta a l'European Public Sector Award 2017

Els Premis EPSA 2017 busquen casos innovadors i inspiradors d'arreu d'Europa per afrontar els complexos reptes als quals s'enfronten les administracions públiques a tots els nivells i han reconegut el projecte de la FUE a Catalunya com a Bona Pràctica europea.

07/07/2017 10:07
PremisEpsa2017

Certificació de bona pràctica

De les 145 sol·licituds rebudes, 34 projectes, entre els quals es troba la FUE, han estat identificats com una bona pràctica i obtindran el corresponent certificat.

Tots els projectes  han estat sotmesos primer a una avaluació en línia per avaluadors externs i independents (15 avaluadors de 9 països europeus). Aquests 34 èxits públics excel·lents responen a les 3 categories de l’administració: europea/nacional, regional i supralocal/local, provinent de 19 països europeus i 3 institucions de la Unió Europea, i han trobat noves solucions per a una sèrie de reptes complexos com ara: la incertesa econòmica, el baix creixement econòmic, l'atur elevat, els nivells de migració sense precedents, la manca de confiança en el govern, la seguretat i el canvi climàtic, entre d'altres.

Vegeu la llista detallada dels projectes seleccionats per obtenir el certificat de la millor pràctica per a la categoria administrativa europea/nacional, la categoria administrativa regional i la categoria administratiu supralocal/local.

L’Oficina de Gestió Empresarial (OGE), està adscrita a la Secretaria General del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, impulsa la Finestreta Única Empresarial per facilitar i oferir de forma integrada les gestions i els tràmits administratius que han de fer les empreses, els professionals i els autònoms que volen exercir qualsevol activitat econòmica a Catalunya, amb les diferents administracions públiques, tant l’estatal, l’autonòmica com la local.

Des de l’OGE estem treballant en consolidar i incrementar el catàleg de tràmits, aconseguir que estiguin tots al canal electrònic i promoure el portal electrònic de la FUE: el Canal Empresa. Seguim donant a conèixer el nou model de relació entre empreses i administració, basat en la confiança i en una orientació de servei al client. 

La FUE és un projecte que implica nombrosos actors i que no hagués estat possible sense la participació i la implicació dels diferents Departaments de la Generalitat, les Diputacions, les entitats municipalistes, cadascun dels ajuntaments que han col·laborat i, especialment, del consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC), que ha facilitat les solucions tecnològiques al món local.

Actualment la FUE està implantada pràcticament a tots els ajuntaments catalans, però falta la incorporació de l’Ajuntament de Barcelona i cal potenciar-ne el coneixement que se’n té, tant per part de les empreses com per part dels propis ajuntaments.

 

Premis Epsa

La següent fase consisteix en la visita de l’equip d’avaluació dels premis EPSA als diferents organismes que tenen projectes seleccionats com a Bona Pràctica, per tal de conèixer-los in situ i de primera mà.

EPSA és un espai d'aprenentatge europeu de transferència de coneixements sobre com les administracions públiques d'Europa poden innovar i al mateix temps augmentar la seva eficàcia i eficiència, sent exemples inspiradors per a la construcció de capacitats d'innovació en el sector públic.  Enviarà als seus experts per conèixer els projectes seleccionats i del resultat de les visites, a finals del mes de setembre, es coneixeran els nominats.

Els nominats seran convidats a fer una presentació de les seves millors pràctiques durant l’acte de tres dies  que tindrà lloc a Maastricht (NL) els propers dies 20 i 22 de novembre de 2017, on a part de fer les presentacions,  els nominats i els guanyadors de premis rebran els corresponents guardons.