• Imprimeix

La Finestreta Única Empresarial finalista als premis European Public Sector Award 2017

09/10/2017 10:10
PremisEpsa2017

El passat mes de juliol la Finestreta Única Empresarial (FUE) va ser reconeguda com a bona pràctica entre les 145 sol·licituds rebudes a l’European Public Sector Award 2017.

La FUE, que també participa al Programa Interreg Europa PURE COSMOS, ha estat implantada a Catalunya per facilitar i oferir de forma integrada les gestions i els tràmits administratius que han de fer les empreses, els professionals i els autònoms que volen exercir qualsevol activitat econòmica a Catalunya, amb les diferents administracions públiques, tant l’estatal, l’autonòmica com la local.

El projecte de la FUE  va ser preseleccionat entre 34 èxits públics excel·lents presentats per 19 països europeus i 3 institucions de la Unió Europea i competia amb altres 4 projectes més dintre de la categoria regional de l’administració.

Per aquesta raó, els passats dies 13 i 14 de setembre dos avaluadors europeus van visitar l’Oficina de Gestió Empresarial (OGE), adscrita a la Secretaria General del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, com a impulsora del projecte, per conèixer in situ el projecte seleccionat.

La FUE és un projecte que implica nombrosos actors i que no hagués estat possible sense la participació i la implicació de les organitzacions empresarials, dels diferents Departaments de la Generalitat, les Diputacions, les entitats municipalistes, cadascun dels ajuntaments que han col·laborat i, especialment, del consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC), que ha facilitat les solucions tecnològiques al món local, i durant la visita realitzada els avaluadors europeus, van poder conèixer de primera mà, la implicació de totes elles des de la creació del projecte l’any 2011.

Del resultat de les visites realitzades un jurat internacional d'alt nivell es va reunir el passat 26 de setembre a Maastricht per prendre la decisió definitiva sobre els nominats al premi.

L’Oficina de Gestió Empresarial ha rebut la comunicació que la Finestreta Única Empresarial és finalista d’aquest guardó i opta al premi EPSA 2017 dintre de la seva categoria.

Com a finalista, els propers dies 20 i 22 de novembre del 2017, l’OGE tindrà l’oportunitat de presentar la FUE com a bona pràctica durant l’acte de tres dies que tindrà lloc a Maastricht (NL) on, a part de fer les presentacions,  els nominats i els guanyadors de premis rebran els corresponents guardons.

Els Premis EPSA 2017 busquen casos innovadors i inspiradors d'arreu d'Europa per afrontar els complexos reptes als quals s'enfronten les administracions públiques a tots els nivells i han reconegut el projecte de la FUE a Catalunya com a Bona Pràctica europea.