• Imprimeix

Vídeos del II Congrés de Govern Digital

Us oferim els vídeos d'algunes de les sessions del II Congrés de Govern Digital que es va celebrar els dies 25 i 26 de gener al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

17/02/2017 14:02
II Congrés de Govern Digital

El II Congrés de Govern Digital ha estat un espai de trobada i d'intercanvi de coneixement, d'experiències i de debat sobre les infraestructures que han de permetre una bona governança i una gestió pública eficient. Entre els objectius concrets del congrés hi destaquen la posada en valor i la divulgació del paper de la Generalitat de Catalunya i de l'AOC en la nova administració, així com de les experiències en marxa, dels projectes en procés de llançament i de les oportunitats de col·laboració.

Aquest congrés anual està dirigit a alts càrrecs, tècnics d'àrees i serveis involucrats en la transformació de les administracions públiques de Catalunya i, molt especialment, a aquells actors que lideren i participen en aquesta transformació. També hi tenen cabuda les empreses vinculades al sector públic, sobretot aquelles dedicades a programari, maquinari, consultoria i assessorament. El programa del congrés estava estructurat en quatre eixos temàtics: Govern Obert, administració digital, gestió intel·ligent del territori i empresa.

A continuació, us oferim els vídeos de tres de les sessions de l'eix d'empresa. 

 

Sessió Finestreta única empresarial (FUE): ara obrir és més fàcil... ho sabies? 

 

Lloc: Sala Raval del CCCB

dc. 25.01.2017 de 14.00 a 14.45 h.

La Finestreta única empresarial (FUE) a Catalunya és una realitat que aplega el 96% dels ajuntaments del país. La sessió ha donat a conèixer l'estat de situació del projecte, les novetats introduïdes per la Llei 16/2015, de simplificació administrativa, a la llei d'acompanyament dels pressupostos i ha exposat les experiències dels ajuntaments en la implantació de la FUE, els canvis organitzatius que han introduït aquests nous règims d'intervenció de l'activitat econòmica, l'aparició del control a posteriori de l'administració i el foment del seu ús entre el sector empresarial.

 

 

Taller: comunitats de pràctiques FUE local d'activitats, obres i control ex post

 

Lloc: Sala Raval del CCCB

dc. 25.01.2017 de 16.00 a 18.00 h.

En aquest taller hem reflexionat, debatut i compartit experiències sobre el treball quotidià de l'Administració pel que fa a l'entorn dels nous procediments administratius de les activitats econòmiques i les obres associades. També hem parlat de la necessitat d'estandarditzar el règim de comunicació prèvia en els tràmits d'obra. A més a més, hem intercanviat experiències d'interès per a totes les administracions, els plans de verificació i controls ex post. Això a través d'exemples i  de la participació col·lectiva dels assistents que, de forma pràctica i dinàmica, ens ha permès detectar incidències, resoldre dubtes i posar en comú oportunitats de millora que ens ajudaran a establir aquest canvi organitzatiu associat al nou model de relació administrativa amb els empresaris i el seus intermediaris.

 

 

Sessió Relació empresaris i Administració: Estimada administració ..."hem de parlar"

 

Lloc: Sala Teatre del CCCB

dj. 26.01.2017 de 12.00 a 13.30 h.

En aquesta sessió els ponents i el públic han debatut sobre l'evolució en la relació entre l'Administració i les empreses. Hem comptat amb la visió d'un empresari amb seus empresarials a diferents països que coneix bé el funcionament de diferents administracions. Ens ha traslladat les mancances actuals del model de relació i ha fet propostes en alguns camps que caldria potenciar. També s'hi ha presentat una bona pràctica i un expert ens ha proposat una evolució del rol de l'Administració i la seva visió de negoci. L'objectiu de tot plegat és que, a través de les noves tecnologies, puguem aconseguir una experiència d'usuari més àgil, eficient i satisfactòria.