• Imprimeix

Jornada sobre la Finestreta Única Empresarial. Ara obrir és més fàcil, ho sabies?

La seu de Barcelona de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC) acull el 25 d'abril una jornada sobre la Finestreta única empresarial, organitzada per l'Oficina de Gestió Empresarial del Departament d'Empresa i Coneixement i adreçada al personal administratiu i de les oficines d'atenció ciutadana i les oficines d'atenció a l'empresa, així com al personal de l'administració que treballa en l'àmbit de la legalització de les activitats econòmiques.

11/04/2017 12:04
FUE

L'objectiu de la jornada és traslladar als assistents tota la informació i aspectes rellevants relacionats amb la tramitació electrònica vinculats als serveis de la Finestreta Única Empresarial (FUE). La FUE és un nou marc de relació amb les empreses que es basa en la confiança entre l’administració i el teixit empresarial, la reducció de les càrregues administratives, l'increment de la transparència, la simplificació dels procediments i l'eliminació del temps d'espera necessari per iniciar una activitat.

L'organització de la jornada respon a la necessitat d'informar el gran nombre d'administracions públiques de Catalunya que s'han adherit al model de la Finestreta única empresarial (FUE) i han esdevingut FUE des de l'entrada en vigor de la llei 16/2015, de simplificació administrativa. En aquest sentit, els ponents presentaran el model implantat a Catalunya, informaran sobre els recursos i eines al servei de les administracions locals per a implementar el model, dels nous règims d’intervenció mínima i de totes les novetats i solucions que els ens locals tenen a la seva disposició per poder complir les seves obligacions.

La cloenda de la jornada comptarà amb la presència de l'Hble. Sr. Jordi Baiget i Cantons, conseller del Departament d’Empresa i Coneixement.

Al final de la jornada es farà un acte de lliuramen de distintius FUE als 19 ajuntaments de Catalunya que van ser pioners en la implantació de la Finestreta Única Empresarial (FUE) en reconeixement a la seva tasca i compromís per la implantació d'un nou model de relació entre l'Administració i els empresaris basat en la integració de serveis.

 

Jornada sobre la Finestreta Única Empresarial. Ara obrir és més fàcil, ho sabies?

 

Dia: 25 d'abril de 2017

Horari: De 09.00 a 14.00 h

Lloc: Seu a Barcelona de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC). C. Girona, 20. 08010, Barcelona

Com arribar-hi i transport (Metro: línies L1/L4-Urquinaona; Rodalies: Arc de Triomf) 

Inscripció: Inscripció tancada 

 

Programa

 

08.45 – 09.15 h Registre i inscripcions

09.15 – 10.30 h Finestreta Única Empresarial

A càrrec de la Sra. Cristina Pruñonosa, gerent de l’Oficina de Gestió Empresarial del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

  • Model organitzatiu
  • Marc jurídic llei 16/2015, de simplificació administrativa
  • Novetats introduïdes en la llei d’acompanyament
  • Portal electrònic Canal Empresa i eina cerca guiada de tràmits

Precs i preguntes

10.30 – 11.00 h Pausa/cafè

11.00 – 12.45 h Recursos i procediment administratiu

A càrrec de la Sra. Natàlia Cantero, responsable FUE al món local de l’Oficina de Gestió Empresarial del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

  • Recursos : material publicitari, material tècnic
  • Procediment administratiu entorn a les activitats econòmiques : DR i CP. Casos pràctics

Precs i preguntes

 13.00 – 14.00 h Acte de cloenda institucional i reconeixement als 19 ajuntaments pioners en la implantació de la FUE 

A càrrec de:

Hble. Sr. Jordi Baiget i Cantons, conseller del Departament d’Empresa i Coneixement

Sr. Agustí Colomines i Companys, director de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya