• Imprimeix

Què heu de fer si creieu que l'Administració obstaculitza l'activitat econòmica?

L'Administració us ofereix una nova eina de control a través de la qual podeu presentar una reclamació per denunciar actuacions de les administracions públiques que, segons la normativa, obstaculitzin una activitat econòmica. Es tracta d’un mecanisme d’informació telemàtic que no requereix signatura digital.

02/05/2016 09:05
Què heu de fer si creieu que l'Administració obstaculitza l'activitat econòmica?

Els departaments de la Vicepresidència, d’Economia i Hisenda i d’Empresa i Coneixement han posat en funcionament un nou servei perquè ciutadans, empreses i emprenedors puguin reclamar si consideren que les administracions públiques catalanes els posen traves en l’exercici de la seva activitat econòmicaAquest servei permetrà que l'Administració conegui de primera mà les dificultats a les quals han de fer front els operadors econòmics a l'hora d'aplicar la Llei 16/2015, de 21 de juliol de 2015, de simplificació de l'activitat administrativa de l'Administració de la Generalitat i dels governs locals de Catalunya i d'impuls de l’activitat econòmica.

Amb la informació que aportin els ciutadans i les empreses, l'Administració valorarà el grau d'implementació de les mesures de simplificació administrativa i podrà mesurar l'efectivitat de la Llei. A més a més, farà una anàlisi acurada de les dades recollides per mitjà de les reclamacions i podrà arribar a proposar modificacions de les normes relacionades amb l'activitat econòmica, per adaptar-les a l'objecte, finalitats i principis que preveu la Llei.

Com heu informar l'Administració?

Podeu enviar les vostres reclamacions a través del formulari que trobareu en la fitxa del tràmit de Canal Empresa. Un cop ens feu arribar el formulari, la Direcció General de Promoció Econòmica, Competència i Regulació s'encarregarà de traslladar la petició a l'administració competent, que haurà de donar-vos resposta en un termini màxim de 30 dies des de la data de presentació de la sol·licitud. En cas de dubte, podeu posar-vos en contacte amb la Direcció General de Promoció Econòmica, Competència i Regulació a través de la bústia de correu: dg.promocio.veh@gencat.cat o del telèfon 93 552 81 52, o bé a l'Oficina de Gestió Empresarial a través del telèfon 012.

Finalment, i amb l'objectiu de complir amb els principis de publicitat i transparència, les respostes o els informes elaborats per l'autoritat competent seran accessibles des dels webs institucionals habilitats per a aquesta funció, tot respectant la normativa vigent pel que fa a les dades de caràcter personal dels sol·licitants. 

Més informació