• Imprimeix

Seminari formatiu sobre el Protocol per a la prevenció de l’assetjament sexual i per raó de sexe (Barcelona, 31 de maig)

El Consell de Relacions Laborals ha obert la inscripció de la sessió pràctica sobre la prevenció i abordatge de l'assetjament sexual i per raó de sexe en l'entorn laboral.

11/05/2017 08:05
protocol-assetjament-sexual

El Consell de Relacions Laborals organitza el 31 de maig a Barcelona una sessió pràctica gratuïta per a proporcionar els coneixements pràctics que permetin prevenir, detectar, abordar i resoldre les situacions d'assetjament a l'empresa i contribuir a crear un entorn de treball productiu, segur i respectuós per a totes les persones. També s'hi oferiran les eines que permeten identificar els continguts que ha de tenir el protocol per la prevenció de l'assetjament sexual a l'empresa.

El Consell de Relacions Laborals és l'espai de participació, diàleg i concertació entre les organitzacions sindicals i empresarials més representatives i l’Administració de la Generalitat en l'àmbit de les relacions laborals.

La sessió anirà a càrrec de la Dra. Carolina Gala, catedràtica de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Ha estat directora de l'Observatori per a la Igualtat de la UAB i és membre del Grup de Recerca Dones i Drets de la UAB. Entre els seus treballs, destaquen estudis sobre assetjament sexual i per raó de sexe, conciliació de la vida personal, laboral i familiar, violència de gènere i discriminació salarial.

 

QUÈ ÉS UN PROTOCOL PER A LA PREVENCIÓ DE L'ASSETJAMENT SEXUAL?

Les empreses estan obligades a adoptar mesures específiques i arbitrar procediments per prevenir i donar resposta a les reclamacions d’assetjament sexual i per raó de sexe. En aquest sentit, el Protocol per a la prevenció i abordatge de l’assetjament sexual i per raó de sexe a l’empresa, és un document que estableix un marc d'actuació i una eina per a prevenir, detectar i resoldre els casos d’assetjament sexual amb l'objectiu final d'eradicar aquestes conductes en l'àmbit laboral. El protocol descriu un seguit d'actuacions preventives, com la sensibilització, la formació específica, la difusió de la informació, els estudis d’impacte i l'habilitació de recursos per resoldre precoçment els conflictes. També identifica diferents modalitats d’assetjament i els principis i criteris que han de regir totes les actuacions al respecte.

 

SEMINARI FORMATIU

Dia: dimecres, 31 de maig.

Horari: de 9.30 a 12.00 h

Lloc: Sala d'actes d'ACCIÓ. Passeig de Gràcia, 129, 08008 Barcelona. Com arribar-hi i transport.

Destinataris: els continguts d'aquesta sessió pràctica s'adrecen principalment a personal de gerència, direcció i gestió de recursos humans d'empreses i institucions, agents d'igualtat, representants sindicals i patronals.

Documentació: el Consell de Relacions Laborals lliurarà a tots els assistents un exemplar dels documents següents:

· Protocol per a la prevenció i abordatge de l’assetjament sexual i per raó de sexe a l’empresa

· Guia d'elaboració del protocol per a la prevenció i abordatge de l'assetjament sexual i per raó de sexe a l'empresa

· Decàleg de tolerància zero amb l'assetjament sexual i per raó de sexe a l'entorn laboral

INSCRIPCIÓ: Inscripcions tancades. S'ha superat l'aforament previst.

 

PROGRAMA

09.30 - 09.40 h   Benvinguda 

A càrrec de la Sra. Mireia Mata i Solsona, directora general d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i presidenta de la Comissió d'Igualtat i Temps de Treball del Consell de Relacions Laborals de Catalunya

09.40 - 11.45 h   Sessió pràctica sobre el 'Protocol per a la prevenció de l'assetjament sexual i per raó de sexe'

A càrrec de la Dra. Carolina Gala, catedràtica de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat Autònoma de Barcelona

11.45 - 12.00 h   Torn obert de paraula i fi de la sessió