Què has de saber?
L’objecte d’aquest ajut és promoure inversions en nous sistemes de gestió de dejeccions en ramaderia, per adoptar les reformes estructurals necessàries per a un canvi de model de producció agrària amb resultats beneficiosos per a la societat, l’economia i el medi ambient en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència.
El termini de presentació de sol·licituds és del 27 de juliol al 26 de setembre de 2023, ambdós inclosos.
En el cas de Inversions Col·lectives o Plans d’inversió Conjunts els integrants d’aquests tipus de sol·licitant tindran que presentar addicionalment de manera individual una declaració responsable de DACI, Mínimis, i PIME.
Aquest tràmit només es pot fer per internet. La documentació que aporteu per un altre canal no es tindrà en compte ni es computarà a efectes de data de presentació.
- Empreses i professionals
- Persones físiques o jurídiques, de naturalesa privada o pública, incloses les explotacions de titularitat compartida previstes a la Llei 35/2011, de 4 d’octubre, que siguin titulars d’explotacions ramaderes, sempre que tingui consideració de PIMES.
- Inversions col·lectives (mínim 5 titulars d’explotació PIMES):
- Agrupacions de persones físiques o jurídiques, de naturalesa privada o pública, o sense personalitat pròpia.
- Organització o associació de productors reconeguda.
- Consorcis o altres formes de col·laboració público-privada (ús en comú d’explotacions PIMES)
- Centres gestors de dejeccions, sempre que tinguin la consideració de PIME.
El termini de presentació de sol·licituds és del 27 de juliol al 26 de setembre de 2023, ambdós inclosos.
A les sol·licituds s’hi ha d’adjuntar la documentació que es detalla a continuació. No obstant això, no cal aportar els documents indicats a les lletres següents en el cas que la persona sol·licitant els hagi presentat anteriorment a qualsevol òrgan de l’Administració de la Generalitat, sempre que no hagin transcorregut més de cinc anys des de la presentació i no hagin experimentat cap modificació.
Documentació a presentar per mitjans exclusivament telemàtics:
- DNI/NIF/NIE, o un altre document equivalent vigent de la persona sol·licitant o de qui la representi, si escau.
- Acreditació de la representació per qualsevol mitjà vàlid en el dret que en deixi constància, si escau.
- En el cas de persones jurídiques, còpia de les escriptures i/o estatuts registrats de l’entitat sol·licitant, si escau. Si aquesta documentació està disponible al Registre d'entitats jurídiques, Registre de cooperatives o Registre de societats agràries de transformació (SAT), es verificarà d’ofici.
- En el cas de persones jurídiques, certificat de l’acord de l’òrgan competent segons els estatuts de l’entitat per sol·licitar l’ajut i acceptar els compromisos corresponents.
- En cas de persones jurídiques, certificat actualitzat d’inscripció en el registre administratiu corresponent. En el cas que es tracti d’un registre gestionat pel DACC no cal aportar cap certificació d’inscripció. Si aquesta documentació està disponible al Registre d’entitats jurídiques o al Registre de cooperatives o al Registre de societats agràries de transformació (SAT), el DACC ho verificarà d’ofici.
- Tots els beneficiaris han de presentar una Declaració d’absència d’interessos (DACI)
- Memòria descriptiva del projecte d’inversió, segons model normalitzat. Si es tracta d’un pla d’inversió conjunt, s’indicarà per a cada una de les sol·licituds els projectes que l’integren.
- Documentació que acrediti el pressupost de l’execució.
- Declaració responsable de les ajudes rebudes/sol·licitades en concepte de minimis
- Declaració responsable del compliment del principi de no causar un dany significatiu al medi ambient (DNSH)
- Declaració responsable relativa a la condició de PIME/gran empresa.
- Declaració financera per acreditar que l'empresa no està en crisi.
Documents
- Tenir la condició de PIME, i ser: titular d’explotació ramadera; agrupació; organització o associació de productors reconeguda; i centres gestors de dejeccions. O consorcis o altres públic-privats amb actuacions d’ús en comú que beneficiïn explotacions ramaderes PIME.
- En cas d’explotacions ramaderes sotmeses a autorització ambiental, que les mesures suposin millores addicionals als requisits mínims i les MTD.
- No tenir deutes pendents amb les administracions.
- No ser empresa en crisi, excepte que ho passessin a ser durant 1/1/2020 a 30/6/2021.
- Remetre la informació i declaracions requerides
- Dur una comptabilitat específica per les actuacions subvencionades.
- Contribuir als objectius de sobirania digital i autonomia estratègica.
- Complir amb les obligacions en matèria d’ocupació a territori nacional: domicili fiscal i centre operatiu; prestació d’activitats; creació i manteniment de llocs de treball.
- Mantenir l’ús de les inversions 5 o 10 anys segons escaigui.
- Garantir el compliment del principi de no causar dany significatiu al medi ambient.
No hi ha taxes associades a aquest tràmit.
Quantia dels ajuts
La intensitat màxima és d’un 50% del cost elegible, excepte en explotacions de l’annex I, que és del 25%. Aquest límit es pot incrementar a un 70% per inversions col·lectives, consorcis o joves agricultors.
S’estableix també una quantia màxima específica en funció de l’actuació i tipus de beneficiari. I en tot cas, no es concediran ajuts superiors a 500.000 €/empresa i projecte.
Per la concessió dels ajuts s’estableixen criteris d’atribució i prioritats.
Incompatibilitats amb altres línies d’ajuts
- Ajuts d’inversions de CGE per la mateixa finalitat
- Altres ajuts (inclòs mínimis) si supera el percentatge o quantia màxima prevista per aquests ajuts i en la normativa europea. O hi ha doble finançament per un mateix cost.
Passos a fer
-
Primer pas
Sol·licitar
Terminis
Del 27/07/2023 al 26/09/2023Aquest tràmit només es pot fer per internet. Cal que us identifiqueu quan envieu el formulari amb l’idCATMòbil o un certificat digital de persona física, de representació o de persona vinculada.
-
Segon pas
Consultar l'estat del tràmit
Podeu consultar l’estat del tràmit:
Podeu consultar l’estat del tràmit:
- A Canal Empresa (amb idCAT Mòbil i/o certificat digital).
- A l’Estat de les meves gestions (amb l’identificador del tràmit i el DNI/NIF).
- Al telèfon 012 (amb l’identificador del tràmit i el DNI/NIF).
-
Tercer pas
Rebre resposta de l'Administració
Quan es rep resposta de l'Administració?El termini màxim per emetre la resolució i publicar-la al Tauler electrònic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, tal com s’estableix a la [...]
Quan es rep resposta de l'Administració?
El termini màxim per emetre la resolució i publicar-la al Tauler electrònic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, tal com s’estableix a la convocatòria d’aquests ajuts, és de sis mesos a comptar des de la data de publicació de la resolució. En cas de falta de resolució expressa la sol·licitud es considera desestimada per silenci administratiu.Quina resposta es rep?
La concessió de subvencions es fa per resolució de la persona titular que estableix la convocatòria.
La proposta de resolució de concessió de les subvencions es notifica a les persones interessades mitjançant la publicació al Tauler electrònic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya. Aquesta publicació substitueix la notificació individual i té els mateixos efectes.Es pot presentar un recurs?
La resolució no exhaureix la via administrativa. Es pot interposar recurs d'alçada davant el conseller o consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la notificació de la resolució, sense perjudici que se’n pugui interposar qualsevol altre que es consideri adient.En cas de silenci administratiu, el recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural es pot interposar en qualsevol moment a comptar a partir de la data en què s'exhaureixi el termini per emetre resolució i notificar-la.