• Imprimeix

Autorització de transport públic de viatgers en taxi (VT)

8355 - Autorització de transport públic de viatgers en taxi (VT) Departament de Territori i Sostenibilitat canalempresaweb

Si una empresa o una persona vol dedicar-se al servei interurbà de taxi, és a dir, a l'activitat de transport públic de viatgers en vehicles turisme de nou o menys places, ha de sol·licitar una autorització per cadascun dels vehicles, per poder desenvolupar aquesta tasca. Amb aquesta autorització s'aconsegueix una targeta de transport que s'ha de renovar o visar cada quatre anys, depenent del calendari establert. En el cas que l'autorització caduqui  per no haver efectuat el visat, es pot rehabilitar dins del termini d'un any, a partir del venciment del termini en el qual corresponia haver fet el visat. També, per exemple, es pot canviar de titular (transmetre) o substituir el vehicle al qual es refereix l'autorització.

Com a norma general, el/la taxista només pot recollir passatge en el municipi que li ha atorgat al llicència i anar a qualsevol destinació. Com a cas excepcional, el/la taxista podrà recollir un usuari a un port o aeroport de Catalunya sempre que prèviament hagi estat contractat i la destinació sigui el municipi que li ha atorgat la llicència. Caldrà que la targeta VT estigui en vigor, s’hagi omplert i es porti en el vehicle el formulari Declaració de contractació prèvia d’un servei de taxi amb origen en un port o un aeroport de Catalunya.

Llegiu-ne més

Des de l'1 de gener del 2018 aquest tràmit es fa únicament de manera telemàtica.

Tanmateix, per a dur a terme:

• tràmits exempts de taxa,

• qualsevol altre tràmit amb incidències diverses en la tramitació telemàtica (cal aportar el missatge rebut des del Ministerio de Fomento)

heu d'anar a l'oficina del Servei Territorial de Transports que us correspongui. En el cas de Barcelona, cal demanar sempre:

• cita prèvia (certificats per a la matriculació de vehicles), o bé

• cita prèvia (suport a la formalització i realització de tràmits)

_______________________________________________________________________________________________

Més informació sobre la tramitació telemàtica.

_______________________________________________________________________________________________

⇒ Tramitació telemàtica d'autoritzacions de transport: pas a pas

⇒ Reserva de cita prèvia (Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) Barcelona): pas a pas

_______________________________________________________________________________________________

Si teniu dubtes, podeu trucar al 012, que dona informació general sobre el procés de tramitació.

23e8978e7779a310978e7779a3108d0c1e0aRCRD
8355

Data actualització 04.12.2018