Què has de saber?
L'objecte d'aquestes ajudes és subvencionar projectes de distribució internacional de produccions d'empreses i entitats del sector de les arts escèniques (teatre, dansa i circ) que contribueixin a la presència de la creació cultural de Catalunya a l'exterior.
S'entenen per produccions els projectes artístics i els espectacles.
Així mateix, s'entén per creació cultural de Catalunya la que és d'autoria catalana, és a dir, que el seu autor resideix a Catalunya, o que va néixer o va residir la major part de la seva vida a Catalunya en el cas que estigui mort.
Les subvencions que es concedeixen d'acord amb aquestes ajudes tenen la consideració d'ajuts de minimis, regulats pel Reglament (UE) 1407/2013 de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l'aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea als ajuts de minimis (DOUE L352, de 24.12.2013).
El termini de presentació de sol·licituds es del 17 de març al 3 d'abril del 2023, ambdos inclosos.
Aquest ajut és de tramitació telemàtica obligatòria:
Aquest tràmit només es pot fer per internet. La documentació que aporteu per un altre canal no es tindrà en compte ni es computarà a efectes de data de presentació.
Consulteu les condicions tècniques necessàries per fer els tràmits en línia
Horari d'atenció telefònica: de 9 a 14 h. de dilluns a divendres:
- Per consultes sobre la línia de subvenció Esther Campabadal: 93 567 10 97, ecampabadal@gencat.cat
- Per consultes sobre la tramitació telemàtica el telèfon de contacte és: 93 552 91 66
Aquest tràmit només es pot fer per internet. Cal que signeu el formulari de sol·licitud amb un certificat digital qualificat
Organisme responsable
- Empreses i professionals
Poden optar a aquestes subvencions les empreses privades, tant persones físiques com jurídiques.
També s'hi poden presentar les entitats privades sense ànim de lucre, a excepció de les associacions professionals
altament representatives del sector de les arts escèniques.
El període per presentar sol·licituds es del 17 de març al 3 d'abril de 2023, ambdós inclosos.
Documentació administrativa
La sol·licitud autoritza a l’Institut Català de les Empreses Culturals a consultar d’ofici les dades establertes en el punt 7 de les Bases generals reguladores.
Documentació que cal presentar amb la sol·licitud
El projecte d'activitat o actuació al qual es refereix la base general 7 ha de ser el projecte de distribució internacional de produccions, que ha d'incloure, segons el model que estableixi l'Institut, els aspectes següents:
a) Antecedents de l'activitat internacional de l'empresa o l'entitat sol·licitant, amb indicació de les accions internacionals dutes a terme els dos anys anteriors a la presentació de la sol·licitud.
b) Objectius.
c) Relació de les produccions que es volen exportar.
d) Relació de les accions de distribució internacional de produccions que es volen desenvolupar durant el període subvencionable.
e) Relació i enllaços al material promocional i la publicitat que es faci per a cada acció de distribució internacional de produccions i detallar en quin idioma, si escau. Enllaços als materials editats de venda i presentacions d'empresa i de catàleg digitals.
f) Calendari d'execució de les accions previstes.
Per poder optar a les subvencions s’han de complir, a banda dels requisits que estableix la base general 3, els requisits i les condicions següents:
a) Tenir un projecte de distribució internacional de produccions que comprengui el període que va des del 31 d'octubre de l'any anterior al de concessió de la subvenció fins al 31 d'octubre de l'any de concessió de la subvenció.
b) Una mateixa empresa o entitat cultural sol·licitant només pot presentar una sol·licitud a la mateixa convocatòria.
c) Les accions que corresponen al projecte de distribució internacional de produccions s'han de dur a terme fora de Catalunya i el projecte ha d'incloure, com a mínim, una acció fora del territori espanyol.
A banda de les incompatibilitats que preveu la base general 3.5, aquesta subvenció és incompatible amb la resta de convocatòries de subvencions per a projectes d'internacionalització de l'Institut Català de les Empreses Culturals d'altres sectors culturals.
No hi ha taxes associades a aquest tràmit.
Despeses subvencionables
Són subvencionables únicament les despeses següents:
a) Despeses de viatges de prospecció de mercats. Al projecte s'han de detallar l'objectiu del viatge de prospecció, l'agenda de visites i les dades dels contactes corresponents a l'efecte de la verificació posterior. Només s'accepten despeses del personal que desenvolupa les tasques d'internacionalització i cal especificar-ne el nom i els cognoms.
b) Despeses de viatges per assistir a fires internacionals. S'han de documentar amb l'acreditació de l'entrada a la fira. Només s'accepten despeses del personal que desenvolupa les tasques d'internacionalització i cal especificar-ne el nom i els cognoms.
En el cas dels punts a) i b), només se subvencionen:
– Les despeses de transport (en cap cas no s'accepten els bitllets de classes preferents) per a un màxim de dues persones. En el cas de desplaçament en cotxe, es compta el quilometratge a 0,30 euros per quilòmetre. El combustible està inclòs en el preu del quilometratge i els peatges també són despesa subvencionable. També és subvencionable el lloguer de vehicles i el transport interurbà (trajectes entre municipis diferents) i trajectes entre l’aeroport i els municipis d'origen i destí.
– Les despeses d'allotjament (l'import subvencionable no pot superar els 130,00 euros per persona i nit) per a un màxim de dues persones.
– Les despeses derivades de les proves diagnòstiques de la COVID-19 efectuades prèviament al desplaçament, en cas que siguin exigides per les autoritats competents dels països de destinació i d'origen (Espanya), durant les dates de celebració de la prospecció de mercat o de la fira internacional.
c) Despeses del cost del lloguer d'estands i les acreditacions a fires internacionals que es desenvolupin presencialment o en modalitat virtual.
d) Despesa del personal contractat per desenvolupar tasques de distribució internacional de produccions de l'empresa o l'entitat. Es pot imputar la despesa relativa a només un dels supòsits següents:
d.1) La despesa del personal en plantilla de l'empresa o l'entitat sol·licitant que exclusivament faci tasques de distribució internacional de produccions. Es pot imputar el 50% de la despesa d'una persona durant el període subvencionable i fins a un import màxim de 15.000 euros bruts. Cal indicar-ne el nom i els cognoms, i també el desglossament de les tasques que duu a terme.
d.2) La despesa del personal en plantilla de l'empresa o l'entitat sol·licitant que faci tasques de distribució internacional de produccions de manera parcial. Es pot imputar com a màxim el 20% de la despesa d'una persona durant el període subvencionable i fins a un import màxim de 15.000 euros bruts. Cal indicar-ne el nom i els cognoms, i també el desglossament de les tasques que realitza.
d.3) Les empreses persones físiques (autònomes) que sol·licitin la subvenció i que realitzin per si mateixes tasques de distribució internacional de produccions es poden imputar un import de fins a 3.000 euros com a despesa pròpia subvencionable. En aquest cas, s'han d'indicar el desglossament de les tasques que realitza i la seva valoració econòmica a la memòria.
e) Despesa de contractació d'empreses de serveis per desenvolupar, exclusivament, tasques de distribució internacional de produccions de l'empresa o l'entitat. Es pot imputar fins a un 50% de la despesa durant el període subvencionable i poden ser diverses empreses especialitzades en diferents mercats o segments comercials.
f) Despeses d'actuacions de promoció comercial.
f.1) Despeses d'actuacions presencials fora de Catalunya, adreçades a un públic professional musical. Se subvencionen:
f.1.1) les despeses de producció (lloguer de sala, lloguer de material tècnic).
f.1.2) les despeses de transport de persones i les d'allotjament, d'acord amb el que estableixen les lletres a) i b), però ampliables fins a un màxim de vuit persones.
f.1.3) les despeses de transport terrestre de mercaderies. En el cas de desplaçament en cotxe, es compta el quilometratge a 0,30 euros per quilòmetre. El combustible està inclòs en el preu del quilometratge i els peatges també són despesa subvencionable. També és subvencionable el lloguer de vehicles.
f.1.4) les despeses de transports no terrestres de mercaderies (incloses les despeses relatives als documents d’admissió temporal de mercaderies). Fins a un màxim de 8.000,00 euros.
f.2) Despeses d'actuacions virtuals, en directe o diferit, adreçades a un públic professional de les arts escèniques de fora de Catalunya. En aquest cas, se subvencionen les despeses de producció (lloguer de sala, lloguer de material tècnic, contractació de personal tècnic i contractació de l'equip professional audiovisual per a l'enregistrament del contingut per a un ús promocional posterior).
g) Despeses de producció de material promocional comercial, físic o digital (creació i edició del contingut del material promocional) i despeses de contractació de publicitat, en qualsevol format, fora d'Espanya. El contingut del material ha de ser, com a mínim, en una llengua diferent del català i del castellà.
h) Despeses d'accions promocionals fora d’ Espanya en xarxes socials i despeses de contractació de personal extern per dur-les a terme.
i) Despeses indirectes i generals en els termes que estableix la base general 5.4.
No són subvencionables les despeses següents:
a) Despeses per manutenció, honoraris i caixets.
b) Despeses relacionades amb congressos, tallers, seminaris i jornades de caràcter acadèmic.
c) Despeses de transports urbans i d’estacionament.
d) Despeses de muntatge i producció d'estands.
e) Despeses de producció i creació d'obra ni despeses corresponents a creacions artístiques.
f) Despeses de residències artístiques.
g) Despeses de gires i actuacions professionals no promocionals a l'estranger.
h) Despeses de disseny de webs.
i) Despeses de producció de videoclips, tràilers i anuncis audiovisuals publicitaris. (espots).
j) Despeses de producció de podcasts.
k) Despeses de marxandatge.
Altres obligacions de les persones beneficiàries
Les persones beneficiàries de les subvencions han d'incloure, a més del logotip harmonitzat amb les marques
del Departament de Cultura i de l'Institut Català de les Empreses Culturals, l'expressió “Amb el suport de”,
utilitzant el logotip del Programa d'identificació visual (PIV) editat a la pàgina web http://identitatcorporativa.gencat.cat/web/.content/Documentacio/descarregues/dpt/COLOR/Cultura/manual_ICEC.pdf i el logotip de Catalan Arts, utilitzant el/s logotip/s que hi ha a la web http://www.catalanarts.cat/web/quisom/area, en els elements informatius i de difusió de l'activitat objecte de la subvenció, si es duen a terme després de la concessió de la subvenció.
Passos a fer
-
Primer pas
Sol·licitar
Terminis
Del 17/03/2023 al 03/04/2023 -
Segon pas
Consultar l'estat del tràmit
Consulta l'estat d'un tràmit o gestió a l'Àrea privada de tràmits gencat amb el codi (ID) o el número d'expedient i el DNI/NIF
Consulta l'estat d'un tràmit o gestió a l'Àrea privada de tràmits gencat amb el codi (ID) o el número d'expedient i el DNI/NIF
-
Tercer pas
Rebre la resposta de l'Administració
Proposta de resolució provisional i documentació addicional
Proposta de resolució provisional i documentació addicional
Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, l’Institut Català de les Empreses Culturals publicarà la proposta de resolució provisional de concessió al Tauler de la Seu electrònica de la Generalitat de Catalunya.
Les persones beneficiàries tindran 10 dies hàbils, a partir de l’endemà de la publicació, per presentar si s'escau:
- una reformulació o renuncia de la proposta de resolució,
- i la documentació addicional necessària,
a través de l'Àrea privada de tràmits gencat amb el codi (ID) o el número d'expedient i el DNI/NIF
https://ovt.gencat.cat/carpetaciutadana360#/consulta
Procediment de concessió
El procediment de concessió de les subvencions es tramita en règim de concurrència competitiva.Quan es rep la resposta de l'Administració?
El termini màxim per dictar i notificar la resolució és de sis mesos des de la publicació de la convocatòria. Transcorregut aquest període, si no hi ha una resolució expressa, els/les sol·licitants poden entendre desestimades les seves sol·licituds per silenci administratiu.Quina resposta es rep?
Les comunicacions o notificacions a les persones interessades es realitza mitjançant la publicació de la resolució al tauler d’anuncis electrònic de la seu electrònica de la Generalitat de Catalunya (https://tauler.seu.cat/inici.do?idens=1) . Aquesta publicació substitueix la notificació individual i té els mateixos efectes.Es pot presentar un recurs?
La resolució no exhaureix la via administrativa. Es pot interposar un recurs d'alçada davant la persona titular del Departament de Cultura en el termini d'un mes a comptar de la publicació. -
Quart pas
Justificació
La justificació es realitza pel tràmit de justificació