Què has de saber?
Subvencions per a empreses privades que adoptin i implantin en la seva organització un programa de compliment normatiu en matèria de competència de les empreses.
Aquest tràmit només es pot fer per internet. La documentació que aporteu per un altre canal no es tindrà en compte ni es computarà a efectes de data de presentació.
Telèfon de contacte
Si teniu dubtes sobre la tramitació o sobre la gestió de la subvenció, truqueu al telèfon 93 552 81 60 (de dilluns a divendres, de 9 a 14 h), o envieu un correu electrònic a l'adreça autoritat.competencia@gencat.cat.
A les empreses privades que tinguin el domicili social o una delegació o oficina al territori de Catalunya, amb independència de la seva forma jurídica.
Nota: les empreses privades poden ser professionals autònoms i persones jurídiques.
El termini per presentar la sol·licitud és del 19 setembre al 2 de novembre de 2023 (ambdós inclosos).
Juntament amb el formulari de sol·licitud, que inclou les declaracions responsables, cal adjuntar la documentació següent:
a) El formulari de sol·licitud ha d'incloure el projecte descriptiu del programa de compliment normatiu pel qual se sol·licita la subvenció, que haurà d’incloure els criteris i continguts que s’especifiquen en la base 4.6 de la Resolució de 28 d'abril de 2022 i la modificació 5 de la Resolució de 9 de juny de 2023. En aquest document també cal fer una referència a les característiques de l’empresa: organigrama, nombre de persones treballadores, sector econòmic, etc.
b) El pressupost total estimat del projecte del programa a implantar objecte de subvenció.
Requisits per obtenir la condició de beneficiaris
a) No incórrer en cap dels supòsits de prohibició per obtenir subvencions establerts en l’article 13 de la Llei 38/2003, del 17 de novembre, general de subvencions.
b) No haver estat sancionada, durant els darrers 4 anys, per la comissió d’una infracció administrativa en matèria de competència, en virtut de la Llei 15/2007, del 3 de juliol, de defensa de la competència, o dels articles 101 o 102 del Tractat de funcionament de la UE, ni trobar-se incursa en cap procediment d’infracció iniciat per la realització d’una presumpta conducta prohibida per la dita llei, o en un procediment per determinar si es compleixen els requisits de l’article 72.5 de la Llei 9/2017, del 8 de novembre, de contractes del sector públic, per tal de revisar la prohibició de contractar imposada a l’interessat.
c) Complir les obligacions que regulen els articles 90 bis i 92 bis del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, del 24 de desembre.
d) Estar al corrent de les obligacions tributàries amb l’Agència Estatal d’Administració Tributària i amb l’Agència Tributària de Catalunya, i de les obligacions amb la Tresoreria General de la Seguretat Social.
e) Complir la Llei 17/2015, del 21 de juliol, d’igualtat efectiva de dones i homes.
f) Adherir-se al codi ètic que figura com a annex 2 a les bases reguladores d'aquestes subvencions.
Les empreses sol·licitants també han de complir, específicament, els requisits que s'estableixen a la base 4.2 de la Resolució de 28 d'abril de 2022, per la qual s’aproven les bases reguladores d'aquestes subvencions.
No hi ha taxes associades a aquest tràmit.
Quantia de les subvencions
L'import màxim de la subvenció és de 200.000 euros.
Les subvencions que es concedeixin en virtut d'aquesta convocatòria no poden superar el 70% del pressupost total del programa de compliment normatiu presentat (IVA no inclòs), ni la quantitat màxima de subvenció, que es fixa en 10.000 euros.
Procediment de concessió
El procediment de concessió de les subvencions es tramita en règim de concurrència competitiva.
Compatibilitats
Aquestes subvencions són compatibles amb altres subvencions, ajuts, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat d’altres departaments de l’Administració de la Generalitat, ens vinculats o participats per aquests, altres administracions, ens públics o privats, sens perjudici que l’import de la subvenció concedida en cap cas no pot ser d’una quantia que, aïlladament o en concurrència amb subvencions o ajuts d’altres entitats públiques o privades, superi el cost de l’activitat subvencionable.
Passos a fer
-
Primer pas
Sol·licitar la subvenció
Terminis
Del 19/09/2023 al 02/11/2023Aquest tràmit només es pot fer per internet.
Cal que signeu el formulari principal amb un certificat digital de:
- Persona física.
- Persona jurídica.
- Persona vinculada.
-
Segon pas
Consultar l'estat del tràmit
Podeu consultar l'estat del tràmit a:
Podeu consultar l'estat del tràmit a:
- Àrea privada (amb idCAT Mòbil o certificat digital).
- Estat de les meves gestions (amb el codi ID del tràmit o el número d'expedient i un número de document d'identitat vàlid).
- Telèfon 012 (amb el codi ID del tràmit i el DNI/NIF).
L'identificador del tràmit (ID) és un codi alfanumèric de 9 dígits que consta a l'acusament de recepció un cop s'ha enviat el formulari de la sol·licitud i que serveix per consultar l'estat de l'expedient.
Nota important: per aportar documentació i per justificar la subvenció, cada cop que s’envia a tramitar el formulari corresponent es genera un identificador del tràmit, amb un acusament de recepció. Aquests tràmits finalitzen en el mateix moment. És a dir, que el tràmit principal és el de la sol·licitud i si voleu consultar l’estat de l’expedient heu d’accedir o cercar el codi de la sol·licitud.
-
Tercer pas
Rebre la resposta de l'Administració
Proposta de resolució provisional i documentació addicional
Proposta de resolució provisional i documentació addicional
Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) publicarà la proposta de resolució provisional de concessió al Tauler electrònic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.
Les empreses sol·licitants tindran 10 dies hàbils, a partir de l’endemà de la publicació, per presentar, si ho desitgen, al·legacions a la proposta provisional de concessió mitjançant el formulari 'Aportar documentació' del Pas 2.Quan es rep la resposta de l’Administració?
El termini màxim per dictar i notificar la resolució és de 6 mesos, a comptar de l'endemà de la data de publicació de la convocatòria. Una vegada transcorregut aquest termini, si no hi ha una resolució expressa, les sol·licituds s’entendran desestimades per silenci administratiu.
Quina resposta es rep?
Els requeriments i les resolucions derivats d’aquest procediment de concessió de subvencions es notificaran a les persones interessades mitjançant la publicació al Tauler electrònic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya. Aquesta publicació substitueix la notificació individual i té els mateixos efectes. Per a la resta de comunicacions que no tenen la consideració de notificació, s’adreçaran al correu electrònic que l’empresa sol·licitant hagi indicat a la seva sol·licitud.
Es pot presentar un recurs?
Contra la resolució de concessió, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar un recurs potestatiu de reposició davant el president de l’ACCO en el termini d’un mes, a comptar de l’endemà de la seva publicació al Tauler electrònic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, o bé, directament, recurs contenciós administratiu davant els jutjats contenciosos administratius de Barcelona, en el termini de dos mesos comptadors igualment des de l’endemà de la publicació al Tauler electrònic de l’Administració de la Generalitat.